Képes napló a 7.Néptánctáborról

Cikkünk képekkel és beszámoló sorokkal folyamatosan bővül:)
2017. június 25-én, vasárnap délután korán, már fél három fele elkezdtek szállingózni bennalvós diákjaink a kollégiumba. Izgalommal készülődtünk a 7. néptánctábor megnyitására.
 A sok-sok éve megálmodott tábor hetedik  megnyitásán kicsik és nagyok hallgatták az igét Kovács József igazgató úrtól, majd a már jól ismert és szeretett szakmai stáb bemutatása következett. Idén is, ahogy 7. éve minden táborban, a tánc szeretetét mutatja meg nekünk Márton Sándor tanár úr és újra üdvözölhettük Boros Hildát és Boros Bélát is. A muzsikáról, idén is a Harangláb Zenekar gondoskodik, de biztos vagyok benne, hogy mind a tánctanárok, mind a zenekar szívesen veszi ki a részét az esti focimeccsekben is:)
A megnyitón meghallgathattuk László Luca és Varga Martin leendő 8. osztályos tanulók előadását, a felcsíki táncokról, melyet az RKTDK-ra készítettek. 
Ezután megkoszorúztuk Együd Árpád emléktábláját , majd a zenekar vezetésével elénekeltük a tábor „himnuszát”

Az este jókedvű táncházzal folytatódott egészen a vihar megérkezéséig. A jókedvet ezután sem hiányoltuk, játékkal, beszélgetéssel telt az este, és sokára tudtak megnyugodni és elaludni a táborosok.

2. nap  (reggel) KÉPEK ITT!
Hajnal, 6 óra 17-perc : „Jó reggelt, áldás békesség! „ és egy csapat fiú már vonul is a focipálya felé:)
7 óra fele már mindenki ébren, csacsogás, készülődés.
- „És elmehetünk boltba?”
- „ Igazgató bácsi, mi lesz a reggeli?”
- „ Mit fogunk ma csinálni?”
- „Lehet majd focizni?”


2. nap (délelőtt/ délután/este)

Az első táncpróbától betöltötte a zene és az énekszó az iskola területét.  A táborosok két csoportban, a Csöpörtyű(1.,2.,3.osztály) és a Bakrafincázók(4., 5., 7., 10. osztály) kezdték próbálni a csütörtökön majd látható és hallható táncokat.

A délelőtt kézműveskedéssel zárult, ahol elkészültek a baglyok a táborfára.

A finom ebéd és a jól megérdemelt délutáni „pihenő” után újabb táncpróba következett, majd a táboros fiúk és a lányokkal megerősített tanár csapat focimeccsét élvezhettük. (Az eredmény döntetlen lett, majd aranygóllal a tanár/lány csapat győzöttJ visszavágó is lesz! J

 Az este sötétedésig tartó táncházzal telt, vidám nevetéssel, sok énekkel, játékkal.

 

3. nap (reggel/délelőtt) KÉPEK ITT!

A reggeli ébredés már későbbre tolódott, fáradunk, de a lelkesedés nagy! J Reggeli, áhitat, majd újabb táncpróba. A szünetekben foci és még egy kis fociJ A kézműveskedés alatt pedig finom illatú levendulazsákok készültek. A délutánt Őrtilosban töltjük, az ottani tánctáborosokkal..


4. nap délután,este

Délután csapatokban versenyeztünk, a nagyok és tanáraink segítségével. Zsuzsi néni akadályversenyei mindig mókásak, ma sem volt ez másként! Jól esett a hőségben a vizes lufival való célba dobás is.:) A sok jó feladvány után kicsit megpihentünk, hogy újult erővel vethessük bele magunkat a táncpróbába.

Az este…mozgalmas volt! 5 órára megérkeztek a lánycsapat nem táboros tagjai is, akik kihívták a táborlakókat egy focimeccsre. Izgalmas meccs kerekedett. (A végeredmény 2:2, de lehetett volna fordítva is:)

Aztán hűsítő zápor áztatott el minket, de nem aggódtunk, tudtuk, hogy újra kisüt a nap, s a tábortűznél összegyűlve zárhattuk végül a tábor utolsó estéjét. Volt tánc, nevetés, tűzugrás, éneklés.

Nehezen tértünk nyugovóra, de végül mindenki elaludt szépen s az éjszakai vihar a levegőt is lehűtötte, készülhetünk az utolsó nap végére, a gálára, ahol megmutatjuk, mit is tanultunk a napok során.

KÉPEK ITT! 

5. nap 

Csütörtökön arra ébredtünk, hogy az utolsó naphoz érkeztünk. A reggeli után, mint mindig, ma is áhitattal kezdtük a napot. Ágota nénivel beszélgettünk arról, hogy mit is jelent az, ha valami, mint például ez a tábor is, elmúlik. És hogy Isten szeretete olyan, ami sosem múlik el.

Délelőtt már a közösségi házban próbáltunk, de délután már csak játszottunk a gála előtt... 

A táborzáró gálán aztán megmutattuk, mit tanultunk a héten. A kisebbek, a „Csöpörtyű” csapat felcsíki játékokat és moldvai táncokat tanultak, a nagyobbak, a „Bakrafincázók” csapat tagjai sóvidéki táncokat táncoltak. Mindkét csapat táncát a Harangláb zenekar kísérte, akik idén is szolgáltak meglepetéssel, cimbalom muzsikát is hallgathattunk

A gála köszöntésekkel, megköszönéssel, közös tánccal és énekléssel zárult, felemelő érzés volt.

Az elmúlt hét csodái sokáig elkísérnek minket a nyáron. Fárasztó volt, de úgyannyira szép és jó is volt. És igen, „Mindenre van erőm a Krisztusban” szólt az idei tanév igéje. Erről szólt a délutáni áhitaton is igazgató úr. Ezt megtapasztalva fáradtan, talán szomorúan, könnyes szemmel, de hazamentünk. És hiszem, hogy a sok szép élmény bennünk megmarad. A miénk lett.

Köszönet Sanyi bácsinak, Béla bácsinak és Hilda néninek, Jenő bácsinak, Zoli bácsinak, Péter bácsinak, Bencének, hogy táncot és muzsikát tanítottak nekünk újra, s jókedvükkel továbblendítettek minket a fáradtságokon is. Köszönet Zsuzsi néninek a szuper kézműves dolgokért, a törődésért, a fáradhatatlanságáért. Köszönet Zsolti bácsinak, hogy mindig volt zene, és mindenre figyelt. Köszönet mindenkinek, aki figyelmével, munkájával segítette azt, hogy vidám és tartalmas egy hetet tölthettünk együtt a 7. néptánctáborban." Köszönet Virág néninek a naplóért, és mindenért. Mindenért is:)Köszönet Mindenkinek, aki segítette, hogy a hetedik alkalommal is összejöjjünk és tánccal és zenével ünnepeljük az életet a 7. Néptánctábor napjai alatt.

A gáláról ITT számolunk be! J