"...kikísérték a hajóhoz" - Tanévzáró, 2017

Hálaadó ünnepen voltunk együtt a teljes iskola közösségében 2017. június 16-án a csurgói református templomban. Bezártuk a 2016/2017-es tanévet, az ige szavaival "kikísértük a hajóhoz" és elbúcsúztunk tőle. Hálaadással köszöntük meg Istennek a kapott áldásokat és elkezdtük a jól megérdemelt nyári szünetet. KÉPEK ITT, beszámoló a folytatásban..

Kovács József igazgató úr az ApCsel 20,38 alapján hirdette Isten igéjét, majd a tanévzáró első pillanataiban elköszöntünk nyugdíjba vonuló tanárunktól, Kiss Jánosné Ibi nénitől, aki 12 éven át volt a Kisiskola tanítója. Az igazgatói és a Nagy Csaba esperes úrtól jövő jókívánságok és ajándékok átadása után Kőszegi Ákos 4.osztályos diák fújt búcsúzenét. Átadásra került az Év tanulója-díj, melyet idén két diákunk vehetett át: Kovács Johanna (7.) és Bertalan Johanna (12.a). A díjazottak a Soltra-emlékérmet, oklevelet és 25-25ezer forintot vehettek át. A Baksa Lajos-emlékdíjat (jó tanuló,jó sportoló) Fekete Ágota (12.a), az Arany Bálint Alapítvány díját Telkes Beáta (12.a) és Zsíros Ádám (10.a) vehették át, utóbbiakat Dr. Horváth József adta át. 


Ezt követően a Matolcsy-díjak átadása következett, a Matolcsy Gedeon örökségéből alapított elismerést öt kategóriában (reál, humán, sport, művészet, közösségi munka) összesen 43 diák kaphatta meg. Oklevél és 3.000 forint volt jutalmuk.

Ezt követően a harmadik osztályosok rövid, vakációt köszöntő műsora következett és egy négykezes zongoradarab is gyönyörködtetett: Varga Izabella (2.o) és Varga Tamás (4.o) játszott. A kisiskolások áldást kívánó énekkel köszöntöttek. A jutalomkönyvek átadása után Kovács József igazgató zárta a tanévet is és az ünnepséget is.


Gratulálunk a díjazottaknak, köszönjük a felajánlásokat, gratulálunk az eredményes diákoknak és tanáraiknak, köszönjük mindenkinek az egész éves támogatását!

Mindenért egyedül Istené a dicsőség!