Felsőseink szép eredményei a Szabó Magda-olvasóversenyen

Szabó Magda Sziget-kék című műve köré szervezett országos levelezőversenyt az olvasás és a nyelvtanulás népszerűsítéséről ismert "Hebe" szervezet. Az angol és német csokonais sikerek után örömmel adunk hírt felsős diákjaink remek irodalmi versenyeredményeiről. Gratulálunk nekik és felkészítőiknek, Telkes Zsoltné és Weisingerné Barbér Katalin tanárnőknek.  Beszámolójuk olvasható a következőkben:
"Az ötödik osztály három csapattal nevezett egy országos levelezős versenyre, melynek témája Szabó Magda Sziget-kék című regénye. A három fordulós verseny első fordulójának eredményei érkeztek meg a napokban. A maximális 100 pontból 95,5 pontot szerzett Papp Barnabás, Récsei Szabolcs és Bertalan János (5.osztály) csapata. Az osztályban a  második helyet szerezte meg Juhász Bíborka, Gombor Sára és Jónás Dorina, akik 94,5 pontot kaptak. A Herzsenák Fruzsina, Kálmán Kitti és Vizáver Emma alkotta csoport 92,5 pontot szerzett.
 A 7. osztályból két csapat nevezett a versenyre, az ő feladatuk Szabó Magda Abigél című regényének feldolgozása.  A maximális 100 pontból 93-at ért el a László Luca, Melles Márk és Szabó Rebeka,  88 pontot szerzett a másik hetedikes trió: Nagy Rebeka, Tóth Regina és Varga Martin. Emellett az egyéni munkáikra külön dicséretet is kaptak a tanulók. Néhány hét múlva a második forduló eredményeiről is beszámolunk. Csak így tovább!"