Csabai László íróval beszélgettünk

Csabai László író, középiskolai tanár volt a vendégük "csokonai.rtf" elnevezésű, a kortárs magyar kultúrát népszerűsítő sorozatunk legújabb beszélgetésén. Az elsősorban a kortárs magyar irodalommal foglalkozó sorozatunk harmadik évadának tizedik, jubileumi programjában vendégünket nem csak az irodalomról faggattuk.

Széll Károly tanár úr KÉPEI ITT érhetőek el


Pedagógus kollégát köszönthettünk, aki egyszersmind író is, így a beszélgetés elején rögtön ezt a témát jártuk körül. Kiderült, hogy vendégünk 7 éves kora óta "tervezte", hogy író lesz, és hosszú idő után ma már a környezete is elfogadta, hogy neki ez a hivatása. Emellett az iskolai elfoglaltságokat is szereti, de elsősorban az írás tölti ki mindennapjait. Egy pillanatra az állandó magánál tartott jegyzetfüzetébe is betekinthettünk, és megtudhattunk egyet s mást jövőbeli terveiről. Eddig megjelent kötetei is szóba kerültek, rövid felolvasásokra betekinthettünk elsősorban a két Szindbád-regénybe, de a Száraz évszak címmel megjelent, "duovellákat" tartalmazó novelláskötetből is megismerhettünk egy részt.

Az alkotás nehézségeiről és szépségéről, a nyugodt munkához szükséges időről épp úgy esett szó, mint a sikerek megélésének fontosságáról és az olvasás szeretetéről. A regény-trilógia harmadik kötetét, mely a Könyvhétre jelenik meg, a beszélgetés után még inkább elkezdtük várni.