Fehér Renátó költő, kritikus volt a vendégünk

A "csokonai.rtf" címen futó, a kortárs magyar kultúrával találkoztató sorozatunk márciusi programjában Fehér Renátó költő, kritikus volt a vendégünk. 


A volt egyházi gimnazista az egyházi gimnazistáknak mesélt és felolvasásokkal illusztrált, s az elhangzó szövegek köré épült beszélgetésben személyes történeteket épp úgy hallhattunk, mint általános, a jelen lévő hallgatóság számára is hasznossá tehető megállapításokat.

Hallottuk a szerző felolvasásában a Garázsmenet kötetből a Melba kocka című verset és beszélgettünk a költői indulásról, a sárvári táborról, a pesti irodalmi körökről. A litera.hu-n olvasható, Európa-terminál című sorozatból is hallhattunk egy részt, melynek kapcsán komoly, fontos köz-ügyekről is szó esett.  De hallottunk még meg nem jelent verset is és ráadásnak azt a dalszöveget, melyet Szabó Benedek A teljesség felé című dalára, "rájátszás"ként írt vendégünk. utóbbira szépen rímelt az Iskolazenekar által énekelt Ároni áldás.

Fehér Renátó második kötetét innentől kezdve mi is nagyon várjuk és ezzel a várakozással köszönjük, hogy ha megtette értünk a majdnem Budapest-Prága hosszúságú utat 2017 tavaszán.

Széll Károly tanár úr KÉPEI ITT!